Серијалот The Witcher добива телевизиска серијa! Netflix се изјаснија дека телевизиското шоу ќе биде базирано на книгите на полскиот автор Андреј Сапковски. Ваквата сага е сместена низ осум книги и е главната инспирација за трилогијата од The Witcher игрите, на полското студио CD Projekt Red. Сите трејлери од The Witcher 3 на едно место Според […]

Прочитај повеќе

Се чини дека љубовта помеѓу пиратите и креаторите на хит серијата Game of Thrones е взаемна. Откако во 2012 година беше прогласена за најпиратирана серија, режисерот само што не им се заблагодари на пиратите, а сега, поддршката за пиратите доаѓа од најнеочекуваното место – од извршниот директор на компанијата која го издава шоуто. „HBO добива […]

Прочитај повеќе

Game of Thrones е најпопуларната најпиратираната телевизиска серија за 2012 година, вели TorrentFreak. Серијата е симната во нешто над 4.280.000 илегални копии, што е малку повеќе од публиката која ја имала серијата во САД. Ланската најпиратирана серија беше Dexter. Очекувано, најголемото пиратирање, скоро 80 отсто, се случува надвор од САД. Една причина за ова е […]

Прочитај повеќе

Во 2004 година канадската ТВ серијата ReGenesis се појави како пионер на комбинација на забавната индустрија на повеќе платформи. Серијата се емитуваше паралелно со игра која гледачите можеа да ја играат преку својот прелистувач. Играта користи комбинација на електронска пошта, блогови, пораки на веб страната и настани од серијата околу кои се одвиваа и настаните […]

Прочитај повеќе