Defiance постои добри осум години. Defiance 2050 – три години. За сето тоа време, оваа ММО игра вложуваше напори да привлече играчи, но таквото нешто се чини тешко без воведување нови содржини. Последните неколку години се правеше само рециклирање на едни исти настани и агресивно продавање кутии со плен. Авторот на овој текст е огромен […]

Прочитај повеќе

Во 2004 година канадската ТВ серијата ReGenesis се појави како пионер на комбинација на забавната индустрија на повеќе платформи. Серијата се емитуваше паралелно со игра која гледачите можеа да ја играат преку својот прелистувач. Играта користи комбинација на електронска пошта, блогови, пораки на веб страната и настани од серијата околу кои се одвиваа и настаните […]

Прочитај повеќе