Мајкл Дел најави дека сака да ги откупи сите акции од Dell, и да ја врати компанијата во приватна сопственост. Oткупувањето ќе го тргне Dell од јавната берза Nasdaq, што ќе му даде одврзани раце на основачот и директорот Дел, 47, да го реорганизира третиот најголем производител на PC-ија и да го направи поконкурентен на […]

Прочитај повеќе

Dell се надева дека ќе успее со нови уреди на допир да ја надокнади 10 отсто намалената продажба во последните три месеци на лаптопи и други мобилни уреди. Според Dell, конкуренцијата на ефтини уреди на нови пазари е преголема за американската компaнија, a со новиот Windows 8 ќе можат тие, и сите други производители на […]

Прочитај повеќе