Во месецот февруари се очекуваат триесетина исклучително квалитетни игри. Ни конзолите нема да бидат запоставени и гејмерите конечно ќе можат да се втурнат во EA Sports UFC 3 и да ја издвојат ултимативната победа во рингот. Екслузивно за PS4, ќе се појави надградената верзија на PS2 хитот, Shadow of the Colossus, а истиод ден ќе […]

Прочитај повеќе

Долго време не сме пишувале за некоја игра за мобилен телефон, па еве нешто за сите позната игра, Pac-man. Сите ја знаеме стандардната Pac-man, но оваа апликација или игра, ни нуди дури 256 нивоа, различни стази и сѐ потешки нивоа. Играта е стара 33 години, а во оваа Android апликација ништо не е сменето. Сѐ […]

Прочитај повеќе

Далечната 1980-та, на 22-ри мај во Јапонија Namco ја објави аркадната игра Pac-Man која за кратко време ќе стане култна видео игра за сите следни генерации. Подоцна во октомври истата година играта ќе биде објавена во Северна Америка. Ако сте ја играле играта, повелете потсетете се на детството. Ако те млади и никогаш не сте […]

Прочитај повеќе