Се повеќе луѓе користат повеќе од еден монитор, вели Microsoft. Околу 13 отсто од декстоп, и околу 4,3 отсто од лаптоп корисниците користат два монитори, некои дури и три и четири. Затоа, да им обезбеди поголеми можности, Microsoft во својот нов оперативен систем Windows 8 ќе обезбеди подобра поддршка за користење на повеќе монитори, вклучувајќи […]

Прочитај повеќе