Leap Motion, eден од најинтересните проекти за проширената реалност кој доби скоро половина милијардa долари од инвеститори предводени од Google, конечно пронајде примена која има многу повеќе смисол. Компанијата зад контролерот започнува нов проeкт Orion кој е замислен како помала верзија на сегашниот уред, кој ќе може да биде вграден директно во очила за виртуелна […]

Прочитај повеќе

Во изминатава година корисниците конечно имаат можност да видат некои од подолго очекуваните технологии. Oculus Rift VR, Google Glass, паметни часовници и Интернет на нештата се дел од новите револуционарни технологии кои ја одбележаа 2013-та година, но и ни покажаа дека иднината е светла и возбудлива. Еве потсетување за дел од нив. Leap Motion е […]

Прочитај повеќе

Leap Motion е контролер кој е најсличен на Kinect на Microsoft, но според неговите креатори, тој е дури 200 пати поосетлив од конкуренцијата и што е поважно ќе биде далеку поевтин, односно ќе може да се купи за само 80 долари. Контролерот ќе дебитира истовремено за Windows 7, Windows 8, но и за Mac OS […]

Прочитај повеќе

Стартапот Leap Motion преку своето демо кое го покажа на CNET  најави дека доаѓа крај на контролерит како Kinect, Wii, или PS Move. Leap Motion 3Д е контролер кој, слично како и споменатите, го користите со движења на рацете, телото или најразлични предмети кои ги држите во рацете. Слично како кај Kinect рацете ви се слободни, но што […]

Прочитај повеќе