Кога се работи за програм за слушање музика, поголемиот број музички гурмани не се премногу пробирливи и, низ годините, обично се придржуваат до еден ист програм. Во случај да ви здосадила таквата секојдневна пракса и барате неочекувано освежување во тој оддел, би можеле да ги проверите способностите на FoxTunes 2. Првото нешто што го забележавме […]

Прочитај повеќе

Претставен е аудио плеер за лица со посебни потреби, изработен според стандардите на World Wide Web Consortium (W3C) за достапност до веб содржини. Плеерот наречен Fandango е победник на конкурсот за воведување на дигитални технологии во културните институции, КулТИП 2014, организиран од Британскиот совет и ФИНКИ. Fandango е изработен од Националната и универзитетска библиотека „Св. […]

Прочитај повеќе

Она што го издвојува Patriot HD Multimedia Player од другите вакви портабилни плеери, не е само што е направен од компанија која е познат произведувач на мемории со прифатлива цена за секого и соодветен квалитет, туку и тоа што поддржува целосна репродукција на видео со висока резолуција од 1080p, има поддршка за Dolby Digital и […]

Прочитај повеќе