На 1 април, како дел од социјален експеримент, Reddit на своите корисници како шега им овозможи на празно платно (Place), да остават еден пиксел во некоја од 16 бои. Секој пиксел се поставува рачно, а следниот корисникот треба да почека 5 до 10 минути. Експериментот траеше 72 часа, сега е достапен за разгледување, но не и […]

Прочитај повеќе

So.cl не е конкурент на Facebook, ниту на Twitter. Има едукативна цел и е дизајнирана е за студентите да споделуваат информации на различни теми. Според Microsoft, нивната нова друштвена мрежа е експеримент кој ја разгледува иднината на друштвеното искуство и можноста за учење. Корисниците можат да си отворат профил преку својот Facebook или преку Windows […]

Прочитај повеќе