So.cl не е конкурент на Facebook, ниту на Twitter. Има едукативна цел и е дизајнирана е за студентите да споделуваат информации на различни теми. Според Microsoft, нивната нова друштвена мрежа е експеримент кој ја разгледува иднината на друштвеното искуство и можноста за учење. Корисниците можат да си отворат профил преку својот Facebook или преку Windows […]

Прочитај повеќе