Џошуа Кафман не само што го сликал крадецот на својот MacBook користејќи безбедносна апликација, туку и стартувал tumblr блог со име thisguyhasmymacbook.tumblr.com со цел да ја мотивира полицијата да реагира.

Прочитај повеќе