Google го прошири својот Knowledge Graph на здравствените симптоми кои корисниците ги пребаруваат на нивниот пребарувач, јави компанијата на својот блог. Oва значи дека кога ќе го прашате Google за вообичаени здравствени проблеми, ќе почнете да добивате релевантни медицински факти од Knowledge Graph. „Ќе ви ги прикажеме вообичаените симптоми и лекувањето на болеста, како и […]

Прочитај повеќе

Google се реши да ја промени својата страна со резултати со „поедноставен, почист дизајн“. Сега наместо од левата страна, менито со опции за пребарување се веднаш под барот за пребарување, односно над резултатите. Причината за ова промена е бидејќи Google сака една страна која ќе функционира на бројни различни уреди, како на декстоп така и […]

Прочитај повеќе

На денешен ден во 1998 година, регистрирана е приватната компанија Google со мисијата да ги организира сите информациите и да ги направи достапни за сите. Денес, нема некој што не знае што претставува Google и што ниту еднаш во денот не користи Google.com за да пребара информации. Компанијата во претходните 14 години напредуваше и тоа […]

Прочитај повеќе

Google ја објави својата визија за иднината на интернет пребарувањето. Бројката од 100 милијарди пребарувања секој месец само покажуваат дека Google е компанијата која го поседува најдобриот пребарувач, па нивното мислење секако има најголем кредибилитет за ова прашање. Откако во мај го презентираа Knowledge Graph, базата составена од податоци за 500 милиони личности, локации и […]

Прочитај повеќе

Google Search наскоро ќе добие интерфејс со 34 копчиња за полесно решавање на математичките проблеми, пишува Verge. Наместо да пребарувате математичко решение, доволно ќе биде да внесете “2+2” или некоја друга равенка за да ви се појави дигитронот веднаш во пребарувањето. Можеби дигитронот е мала функционалност, но заедно со Knowledge Graph се дел од планот […]

Прочитај повеќе

Google полека, но сигурно започнува да го воведување долгоочекуваното семантичко пребарување што комплетно ќе го промени начинот на како наоѓаме информации на интернет. Новината, сега позната како Knowledge Graph, треба да ви ги донесе резултатите кои ги посакувате без да се губите по веб страни и линкови. Сега со Кnowledge Graph кога ќе пребарувате термин […]

Прочитај повеќе