Instagram објави дека има 500 милиони кoрисници месечно, а секој ден го користат 300 милиони посетители. Дневниот број на посетители сега е еднаков со месечниот број од 2014 година. Најголемиот број на корисници на платформата доаѓаат од Јапoнија, Германија, Франција и Индонезија, и интересно е што дури 80 отсто од корисниците се надвор од САД. […]

Прочитај повеќе

Секој бренд сака да биде пред другите во иновативниот маркетинг, но за да се биде најдобар требно да сте подготвените да ги прифатите новите и популарни интернет трендови. Меѓу тие трендови секако е Instagram, најпопуларната друштвена мрежа за споделување на фотографии, која најави дека ќе започне серија на блог постови во кои ќе „ги едуцира […]

Прочитај повеќе

Покрај Facebook, својот 10 роденден овој месец го прославува и сервисот за споделување на фотографии Flickr. Пред 10 години на O’Reilly Emerging Tech Conference стартапот Ludicorp Research & Development за прв пат ја претстави платформата за споделување на фотографии која успеа да го издржи тестот на времето. Flickr сега е во сопственост на Yahoo, а […]

Прочитај повеќе

Apple подготвува новини за своето веб складиште, открива Wall Street Journal. Весникот пишува дека Apple ќе претстави сервис за споделување на фотографии преку iCloud на својата Worldwide Developer конференција закажана за 11 јуни. Според изворите, новата функционалност на веб складиштето ќе овозможи корисниците да споделуваат и коментираат на фотографии со 125 милиони корисници кои до […]

Прочитај повеќе