Pirate Pаy е алатка од руски стартап кој се претставува како битторент корисник, но наместо да ја сподели пиратеријата, ги збунува P2P мрежите и го прекинува трансферот. Оваа алатка им се допадна на Walt Disney Studios, Sony Pictures и Microsoft кои инвестираат во неа. Иако забавната индустрија успева да се спротистави на големите пиратски сајтови, […]

Прочитај повеќе