Во потрага по таленти кои би можеле да ги вклопат во својот тим, македонската софтверска компанија Seavus организира две бесплатни обуки за програмскиот јазик Java и системот за развој на апликации .Net. Обуките се наменети за дипломирани студенти или апсолвенти на студии за информатички технологи и компјутерски науки. Java обуката ќе се фокусира на детално […]

Прочитај повеќе

Фондацијата Метаморфозис објавува повик за фондации, здруженија на граѓани и други облици на формално и неформално граѓанско здружување за учество во серија на обуки кои ќе придонесат за унапредување на нивните активности и мисија преку користење на информатичко-комуникациски технологии (ИКТ). Вештините со кои ќе се стекнат избраните организации вклучуваат: Поефикасно канцелариско работење и раководење со/спроведување […]

Прочитај повеќе

За да ја потикнат е-трговијата, е-продавницата Exquisite.mk и Амбасадата на Кралство Норвешка организираат бесплатни обуки наменети за студенти и невработени. Обуките ќе се одржуваат еднаш месечно од мај до октомври 2012 година во времетраење од 2 дена (12 часа). Краен рок за аплицирање е 25-ти мај, а за да учествувате потребно е да испратите пополнета апликација […]

Прочитај повеќе