Автономното возило на Google кое беше неодамна го претстави, ги воодушеви речиси сите со технологијата која е интегрирана во малото количе. Но, дизајнот е сосема друга приказна. Возилото веќе доби прекари како „возило за кловнови“. Но, некои веруваат дека перцепцијата која ја имаме за возилата ни е малку погрешна. Возилото на Google можеби изгледа смешно […]

Прочитај повеќе

По стотиците саати тестирање, Google конечно ја претстави својата визија за идните автономни автомобили. На прв поглед, можеби очекувавме нешто пофутуристично, но се работи за прототип кој е доволно фасцинантен и возбудлив сам по себе. Google засега не се грижи толку за дизајнот на првиот автономен автомобил, колку за способноста на возилото самостојно, без волан, […]

Прочитај повеќе

Електричниот автомобил Navia е првото автономно возило кое ќе се појави во продажба. Navia e производ на Induct Technology, а е минибус кој е наменет за превоз на осум патници. Возилото е целосно електрично и вози без емисија на штетни гасови, иако е прилично споро со брзина од 20 км/ч. Возилото може да се испрограмира […]

Прочитај повеќе

Дали после долг и напорен ден ви се случило да посакате да може да се навалите назад на седиштето и да кажете „автомобилу вози ме дома“? Наскоро тоа ќе стане реалност благодарение на Google кој доби дозвола од Невада да го тестира својот автономен автомобил по патиштата на оваа американска држава. Со дозволата доаѓаат и прилично ригорозни […]

Прочитај повеќе