Twitter продолжува со пронаоѓање на нови начини да пласира содржина. Откако минатата недела за првпат пренесуваше натпревар во американски фудбал, сега имаат нов договор за пренос на претседателските дебати. Новата содржина е дел од новото партнерство на Twitter и Bloomberg, а двете компании ќе ја поделат заработката од рекламите. Првата дебата е веќе во понеделник. […]

Прочитај повеќе

Microsoft е нов сопственик на најбрзиот сервис за стрим во живо, стартапот Beam. Beam ќе биде дел од Xbox и ќе продолжи да овозможува истовремено гледање на стрим и играње. Во стримовите во живо засега доминираат YouTube на Google, и Twitch кој е дел од Amazon. Microsoft со Beam ќе се обидат да додадат дополнителна […]

Прочитај повеќе

Google вели дека сега сите корисници на друштвената мрежа ќе можат да стримаат видео во живо на Google+, YouTube или преку веб сајт. Оваа нова Hangouts on Аir опција првпат ја видовме кога американскиот претседател Барак Обама во јануари имаше Hangout дружба во живо. Сега таа опција постепено, во период од неколку недели, ќе биде […]

Прочитај повеќе