Додека ја претставуваше Google+ мрежата, Google Dата Liberation Front го претстави и Takeout сервисот со кој може да ги извлечете (експортирате) сите ваши податоци од Googlе сервисите во eден фајл. Нешто слично како и опцијата на Facebook.

Прочитај повеќе