Nokia ќе креира апликации за македонскиот пазар, најави МИОА откако денес ИТ министерот Иво Ивановски се сретна со преставници од финската компанија. Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) вели дека е договорено Nokia да отвори регионален центар за развој на мобилни апликации во Македонија, која, според МИО, ќе биде единствен ваков центар во поширокиот […]

Прочитај повеќе