(„Стартап алатки“ е серијал текстови од македонскиот стартап Brainster кој гради заедница на едукатори да го модернизираaт образованието. Ако ви се допадна овој пост, посетете го блогот на Brainster. Ако ја поддржувате оваа иницијатива споделете со пријателите) Имате бизнис идеја и време е да ја претставите пред другите. Но, не знаете како? Prezi е дефинитивно […]

Прочитај повеќе

Популарната апликација за презентации, Prezi, која беше достапна за iOS и iPad, сега е достапна и за Android. Конечно сега Android корисниците ќе можат да си носат своите Prezi презентации насекаде, но треба да знаете дека апликација е додаток која ја надополнува услугата која ја нуди Prezi преку својот веб сервис. Со Prezi for Android […]

Прочитај повеќе

Освен што може да направи кул презентации, Prezi сега може да ги направи вашите фотографии да бидат поинтересни. Сервисот има нова апликација Nutshell која е наменета за оние моменти кога една фотографија не е доволна. За сега епликацијата е достапна единствено на iOS и нема најави за префрлање на Android. „Nutshell е токму она што […]

Прочитај повеќе

Prezi, унгарски сервис за креирање несекојдневни и кул презентации, објави дека ја надмина бројката од 10 милиони корисници, и претстави алатка за импортирање на PowerPoint презентации. Сега, со новата опција за импортирање на PowerPoint презентациите, ќе може да ги извлечете слајдовите и да креирате кул и интересна Prezi презентација кои ќе ве истакнат меѓу другите […]

Прочитај повеќе