Од вчера започнаа блокадата на Pirate Bay во Британаја. Но, тоа помогна малку бидејќи сајтот вели дека забележал дополнителни 12 милиони посети, што е рекорд за нив, пишува TorrentFreak. За да стави сол на раната на Британската фонографска индустрија (BPI) чиј притисок врз судовите резултираше во наредба провајдерите да го блокираат сајтот, Pirate Bay реши […]

Прочитај повеќе

Високиот британски суд одлучи дека интернет провајдерите мора да го блокираат контроверзниот шведски пиратски сајт Pirate Bay. Сите британски провајдери Sky, Everything Everywhere, Talk Talk, O2 и Virgin Mеdia ќе треба да им забранат пристап до сајтот на своите корисници, пишува BBC. Блокирањето на сајтот доаѓа по притисок од Британската фонографска индустрија (BPI) кои велат […]

Прочитај повеќе