„Македонските хакери им вратија на грчките“, „Косовските хакери го нападнаа Иванов“, „Македонските хакери вратија – го хакнале сајтот на албанскиот претседател“ … ова се дел од бројни неодамнешни наслови кои ја пренесуваат измислената „интернет војна“ меѓу националистичките хакери кои дифејсираат страни на владини институции. Иако се нови инциденти, ваквите вести не се нешто ново. Уште […]

Прочитај повеќе

Новиот веб сајт на претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов, е скоро шест пати поскап од најевтиниот .gov сајт, се вели во анализата „Индекс на рационалноста“ на Центарот за граѓански комуникации. „Соодносот на најниската и највисоката цена во изработката на нова веб-страница изнесува 1:5,7 односно највисоката цена е за дури 470% повисока од најниската. Цените се […]

Прочитај повеќе