Новиот веб сајт на претседателот на Македонија, Ѓорѓе Иванов, е скоро шест пати поскап од најевтиниот .gov сајт, се вели во анализата „Индекс на рационалноста“ на Центарот за граѓански комуникации. „Соодносот на најниската и највисоката цена во изработката на нова веб-страница изнесува 1:5,7 односно највисоката цена е за дури 470% повисока од најниската. Цените се […]

Прочитај повеќе