По повод Денот на жената Product Hunt направи листа и одвои неколку одлични апликации и продукти развиени од жени. Целата листа може да ја видите на следниот линк, а ние ви издвоивме неколку. Venture Chat Girls Collective е платформа преку која жени претприемачи, инвеститори и сл. комуницираат и споделуваат искуства и совети. Dream Big. Hustle Hard. е […]

Прочитај повеќе

По повод 26.04.2012 интернационалниот ден на Девојките во ИКТ кој за прв пат се одбележува во Македонија. Целта на иницијативата е зголемување на свесноста кај младата популација за продолжување на високото образование на ИКТ факултети. Истражувањата правени во последниве години недвосмислено покажуваат дека жените се одлични медијатори, способни поврзувачи во друштвените мрежи и даваат поголема […]

Прочитај повеќе