Иновацијата речиси секогаш доаѓа како последица на проблемите кои ги гледаме или доживуваме секој ден. Пред неколку години проблемите од секојдневието им помогнаа на неколку девојки да го засакаат инженерството. Бездомниците од Сан Фернандо се „инспирација“ на 12 тинејџерки за креирање на првиот соларен шатор. Шаторот треба да им помогне на бездомниците да имаат барем […]

Прочитај повеќе

По повод 26.04.2012 интернационалниот ден на Девојките во ИКТ кој за прв пат се одбележува во Македонија. Целта на иницијативата е зголемување на свесноста кај младата популација за продолжување на високото образование на ИКТ факултети. Истражувањата правени во последниве години недвосмислено покажуваат дека жените се одлични медијатори, способни поврзувачи во друштвените мрежи и даваат поголема […]

Прочитај повеќе