Планетата Земја е преполна со фасцинантни места и факти поврзани за нив. Доколку сакате да го истражувате ваквото нешто, тогаш следниот сајт е само за вас! Преку интерактивен глобус, ќе добиете пристап до портокалови точки, раштркани низ континентите. Избирање на некој од понудените точки ви дозволува да истражувате клучни обележја врзани за дестинацијата. Па така, […]

Прочитај повеќе

Urthecast планира да постави HD камери на Интернационалната вселенска станица и да го стрима дневниот живот од планетата Земја, но гледан од Вселената. Стартапот планира да прикажува видео од Земјата 24 часа на ден. „Замислете си Google Earht na стероиди. Ќе имате моќност да гледате видео од политички настани во живо, економски и спортски настано […]

Прочитај повеќе