Винт Церф, Тим Бернерс-Ли, Митчел Бејкер, Линус Торвалд, Фил Зимерман и Бревстер Кал се меѓу првите членови од 33-те генијалци кои се ставени во Хала на славните луѓе на Интернетот. Церемонијата, спонзорирана од Интернет друштвото, се одржа во Женева, и ќе претставува годишен настан каде ќе се слават индивидуалциите кои одиграа значителна улога во раното […]

Прочитај повеќе