Откако беше принуден да го смени името на своето веб сладиште поради конфликт со британскиот BSkyB, Microsoft денес и официјално го претстави ребрендираниот OneDrive. Главната промена е секако името, што значи дека сите досегашни корисници на SkyDrive едноставно ќе бидат префрлени на другиот домен, oдносно ќе има тивка надоградба на мобилните апликации. Но, за да […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе го промени името на својот облак за складирање od SkyDrive во OneDrive. Компанијата го регистрираше и доменот onedrive.com, а освен промената на името се останато е по старо. Содржините кои корисниците ги имале на SkyDrive, сега ќе бидат префрлени на OneDrive. Промената на името доаѓа откако Британскиот суд одлучи дека Sky е заштитен […]

Прочитај повеќе

Microsoft наскоро ќе ги префрли сите постоечки Hotmail корисници на новата платформа Outlook.com која веќе има над 60 милиони корисници. Новиот веб-базиран имејл сервис беше претставен пред шест месеци, и сега, по тестирањата, стартува официјално нудејќи им на корисниците паметна интеграција со друштвените мрежи и лесно споделување на „стотици фотографии и видеа со една порака“. […]

Прочитај повеќе

Времето кога купуваме софтвер на CD-а e завршено, потврди Microsoft со претставувањето на својот нов Office кој наместо од DVD-ја, ќе се симнува дигитално. Популарниот софтвер кој се користи од една милијарда луѓе, ќе може да се купи на 162 пазари заедно со претплата за онлајн верзијата Office 365 која е наменета да ја задржи […]

Прочитај повеќе

Како што и најавивме, облак сервисот на Microsoft, SkyDrive пристигна и на Android платформата. Апликацијата е достапна на Google Play и може да се инсталира на сите Android паметни телефони кои користат 2.3 или некоја понова верзија. SkyDrive за Android ги нуди сите основни функции за еден таков сервис, односно можете да ги прегледувате вашите […]

Прочитај повеќе

Откако свој редизајн претрпи Outlook, редот му дојде и нa SkyDrive да претрпи промени во Windows 8 Style UI. Да, добро прочитавте. Metro доби промена на името во Windows 8 Style UI или Modern UI. SkyDrive сега може без никакви проблеми да работи и на компјутерските таблети. Содржи можност за инстантно пребарување, контекстуална прилагодлива лента […]

Прочитај повеќе

Microsoft го претстави најновиот Office 2013 кој е оптимизиран да се користи со допир и графичко пенкало. Целта е секако овој пакет за уредување документи да биде достапен за таблет компјутерите. Office 2013 ќе ги снима документите на SkyDrive, веб складиштето на Microsoft, за да бидат достапни од било каде. Друга голема новина е што […]

Прочитај повеќе

Веб складиштето на Microsoft, SkyDrive, доби ново подобро споделување на фотографии, со можност корисниците да ги прегледаат галериите од било кој уред преку апликацијата за фотографии на Windows 8. Тест верзијата на овој нов оперативен систем ќе се појави во првата недела на јуни. Дополнително Мicrosoft го зголеми лимитот на можни синхронизирани фајлови преку сервисот […]

Прочитај повеќе

Microsoft ја најави надоградбата на своето веб складиште SkyDrive кое сега може да достигне до 100 GB простор. Оваа најава доаѓа во период во кој се очекува да се појави Google Drive. Новиот SkyDrive доаѓа со 7 GB простор, кој за 10 или 50 долари може да се надогради на 20, односно 100 GB. Бесплатниот […]

Прочитај повеќе