Новата надгрдаба на Adobe Creative Cloud овозможува директно купување на фотографии и илустрации од облакот. Се работи за нов сервис Adobe Stock кој ќе им биде корисен на дури 85 отсто од купувачите на слики кои се корисници на Photoshop, а дури 90 отсто од нив се креирани на истиот софтвер, вели Аdobe. Промена доаѓа […]

Прочитај повеќе

Аdobe ја претстави новата Moleskine Smart Notebook апликација која е своевидна поддршка за другите апликации од Adobe Creative Cloud. Апликацијата овозможува претворање на сите скици кои ги имате во векторска графика која може да биде едитирана во некои од програмите за обработка на слика. Конвертирањето е едноставно, се што е потребно е корисникот да го […]

Прочитај повеќе

Нема да има Creative Suite 7. Adobe вели дека по 10-те години од првото стартување на софтверскиот пакет во кој се спакувани Photoshop, Dreamweaver, Acrobat и др., време е да се префрли пакетот на облакот. Creative Cloud е веб сервис преку кој за 50 долари месечна претплата ќе имате пристап до ребрендираните Photoshop CC, inDesign […]

Прочитај повеќе

Дали ќе може Adobe да ги поврзе артистите и дизајнерите со своите софтверски решенија? Adobe за околу 150 милиони долари ја купи њујоршката друштвената мрежа за креативци, Behance. Ова друштвена мрежа е налик на DeviantArt, сајт кој што најверојатно ви е попознат, но и налик на LinkedIn. Adobe ќе продолжи да го развива Behance и […]

Прочитај повеќе

Заедно со новите 14 апликации од својот Creative Suite 6, Adobe го претстави и Creative Cloud сервисот за кој ќе се плаќа претплата, а кој ќе служи за споделување и складирање на содржина креирана со апликациите кои, исто така, ќе можат да се симнат преку облакот. Photoshop 6, новиот Illustrator, Dreamweaver, Flash Pro, Premiere Pro, […]

Прочитај повеќе