Доколку викендов го гледавте NHL All-Star натпреварот, тогаш веројатно ги забележавте GoPro камерите на главите на хокеарите, но и деловите во преносот каде можевте да видите што гледаат спортистите за време на играта. „Верувам дека ќе биде интересно за гледачите подобро да разберат што гледам и како го следам пакот“, вели Хенрик Лунгквист, голман на […]

Прочитај повеќе

Facebook имаше само 100 милиони корисници кога последен пат се одржа Олимпијадата. Денес, четири години подоцна, работите се сменети и друштвените мрежи владеат со светот. Facebook сега има 800 милиони корисници, а скоро секој атлетичар има свој Twitter профил. Затоа, за да ги искористи можностите на друштвените мрежи, Интернационалниот олимписки комитет го претстави Olimpic Athletes’ […]

Прочитај повеќе