Три години по формирањето Raspberry PI групацијата, чија цел е да се промовира изучувањето на информатичката технологија, успеа да ја исполнат првата зацртана цел – конструкција и дизајн на ефтин и функционален компјутер. Идејата зад ова е да се направи програмирањето да биде достапно за сите, овозможувајќи им на сите да купат подобрена верзија на […]

Прочитај повеќе