Ентузијазмот и желбата за пронаоѓање и зачувување на историја на графички дизајн во Македонија го мотивираа Небојша Гелевски – Бане пред 6 години да започне огромен проект. Retromk бил замислен како краудсoрсинг платформа, но реално не заживеал како таква, вели г. Гелевски. За многу, ама навистина многу повеќе содржини од историјата на графичкиот дизајн во Македонија, посетете го […]

Прочитај повеќе

Кои се најпопуларните твитови од македонските корисници? Небојша Гелевски попознат како @Banekoma склопи инфографик со „најретвитирани твитови во Македонија“ користејќи ја mytoptweet.com алатката и секако, со помош од македонската Twitter заедница.

Прочитај повеќе