Apple и Yahoo се во преговори за подлабока соработка на iOS уредите, извести Wall Street Journal. Покрај веќе интегрираните сервиси за временска прогноза, финансии и спорт, Apple сака и вестите на Yahoo да бидат повеќе читани на iPhone и iPad. Компаниите разговараат пред се околу можноста вестите да бидат претходно вчитани и презентирани од Siri. […]

Прочитај повеќе

Тим Кук имал состанок со директорот на Beats, Џими Ловин, за потенцијално партнерство меѓу Apple и музичката компанија ко-основана од познатиот рапер Др. Дре, пишува Reuters. Разговорите се одвивале околу „Project Daisy” на Beats кој треба да се појави при крајот на 2013-та година, што ќе биде сервис за стримање на содржина за месечна претлата. […]

Прочитај повеќе

Кога првпат слушнав дека Facebook го купи Instagram, не бев изненаден што некој го грабна популарниот сервис за споделување фотографии, туку бев изненаден пред се од цената. Тогаш ми се чинеше дека 1 милијарда долари за компанија со 13 вработени и 20 милиони корисници е премногу. Но, сега таа зделка изгледа неверојатно добра бидејќи дознаваме […]

Прочитај повеќе