Новата надградба на Data Saver функционалноста за Android ќе им овозможи на корисниците да заштедат 70 отсто од мобилниот интернет, вели Google. Заштедата доаѓа поради вградената можност да не се отвораат слики и мултимедија, кога Chrome ќе забележи побавна конекција. Надградбата треба да помогне да се надмине проблем кој сè уште е актуелен – прегледување […]

Прочитај повеќе

Кодот на Google Chrome за Android сега е речиси целосно достапен за сите кои сакаат да допринесат во развојот на прелистувачот или да го искористат како основа за креирање на сопствен прелистувач. Веста на Reddit ја објави инженер кој работи на Chrome за Android, а кодот е достапен на Chromium repository. Дел од кодот кој […]

Прочитај повеќе

Google ја претстави новата верзија на мобилниот прелистувач Chrome за Android која сега има неколку нови, интересни и неопходни опции. За жал за многимина Android корисници, овој прелистувач работи само на Android 4.0 Ice Cream Sandwich верзија. Но, доколку имате уред што работи на најновата верзија, тогаш очекувајте ги следниве новини: може да отворите декстоп […]

Прочитај повеќе