Наскоро ќе нема потреба да носите кеш или кредитни картички, бидејќи се што ќе ви е потребно да платите е вашиот паметен телефон. Барем така тврдат истражувачите од Pew Research центарот и Универзитетот Елон. Нивното истражување, или поточно анкета на 1.021 инвеститори, акционери и експерти во индустријата за мобилно плаќање, вели дека повеќето испитаници веруваат […]

Прочитај повеќе