2017 година ќе останете запаметена по многу работи и умовите на луѓето беа окупирани со исклучително важни прашања, како кои се состојките за да се направи slime. Верувале или не, оваа проблематика се пребарувала на Google повеќе отколку прашањето за тоа како да се купи Bitcoin. Шега на страна, како што ќе забележите од долното […]

Прочитај повеќе

Кои се настаните кои ја одбележаа 2017? Според пребарувањата на најпопуларниот пребарувач Google, годината ја одбележаа катастрофи и несреќи. Урагани, терористички напади, пожари и поплави се дел од најчесто пребаруваните термини. Сепак, надеж оставаат пребарувањата „Како да направите промени“ и влијанието на кампањата #MeToo.

Прочитај повеќе

Spaces е нова апликација од Google која овозможува споделување на содржини со пријателите и потоа коментирање на истите. Разликата помеѓу социјалните мрежи и платформата е во тоа што во Spaces се интегрирани и пребарувачот на Google и YouTube, па може да пронајдете и споделите содржини директно во апликацијата. „Сакавме да создадеме подобра околина за споделување, затоа […]

Прочитај повеќе

Статистиката на Google oткрива дека наскоро, најверојатно околу октомври 2012-та година, терминот „Тumblr”, името на популарната платформа за блогирање, наскоро ќе стане попопуларен термин во пребарувањето на Google од терминот „блог“, иако во суштина Tumblr е блог. Сево ова значи дека доколку имате бизнис или компанија тогаш подобро е да имате Tumblr блог за полесно […]

Прочитај повеќе