Новата платформа за блогирање, Medium, стартувана од Еван Вилијамс кој го направи и продаде Blogger на Google, и кој е ко-основач на Twitter, сега доби iPhone апликација преку која ќе може да ги читате блог постовите, но не и да постирате текстови. Според г. Вилијамс, Medium треба да ги промени блоговите (повторно, по Blogger) и […]

Прочитај повеќе

Платформата за блогирање Tumblr усвои една од функционалностите кои со години наназад се достапни на најпопуларнитe друштвени мрежи. Сега во секој пост на Tumblr ќе може да споменете корисник користејќи го @ симболот за да линкате до неговиот профил. Бидејќи Tumblr е платформа каде се реблогираат најинтересните постови, ваквото @споменување ќе им користи на сите […]

Прочитај повеќе

Tiny е нов проект на инвеститорот и основачот на Digg, Кевин Роуз, кој треба да биде платформа за блогирање каде публиката ќе може да ја види работната околина на авторот преку веб камера. Видеото е пикселизирано за да се заштити приватноста, но и поради иновативната идеја да и се покаже на публиката како авторот го […]

Прочитај повеќе

Ghost, новата платформа за блогирање со отворен код која ја најавивме при крајот на мај оваа година, од денес и официјално е јавно достапна за преземање, по трите недели кога корисниците донираа за овој проект. Продуктот за кој донираа околу 6.000 корисници на Kickstarter, се фокусира исклучиво на блогирањето и сака да го замени WordPress […]

Прочитај повеќе

Дали Yahoo сака да биде кул пак со купувањето на Tumblr? Според информациите од AllThings D, Мариса Маер е на патот да ја купи платформата за блогирање за една милијарда долари. Овој потег не е нималку изненадувачки доколку го земеме фактот дека г-ѓа. Маер откако ја презеде диригентската палка на Yahoo се обидува да ги […]

Прочитај повеќе

Статистиката на Google oткрива дека наскоро, најверојатно околу октомври 2012-та година, терминот „Тumblr”, името на популарната платформа за блогирање, наскоро ќе стане попопуларен термин во пребарувањето на Google од терминот „блог“, иако во суштина Tumblr е блог. Сево ова значи дека доколку имате бизнис или компанија тогаш подобро е да имате Tumblr блог за полесно […]

Прочитај повеќе