Тим од четири студенти од ФИНКИ, Драган Атанасов, Ева Томовска, Владимир Вета и Никола Мијановиќ креираа апликација со која учестуваат на натпревар организиран од Светска Банка. Натпреварот има за цел да ја зголеми свеста за глобалните проблеми. Нивната апликација Climatico е едноставна игра, поточно Facebook квиз преку кој играчите учат факти поврзани со екологијата, здравата […]

Прочитај повеќе