Основачите на Instagram Кевин Систром и Мајк Кригер ја напуштаат платформата која ја креираа. Според најголем дел од медиумите причина за заминувањето е несогласување со директорот на Facebook, Марк Закерберг. Instagram е еден од главните делови на Facebook кои последниве години ја одржуваат друштвената мрежа актуелна. Секако немаше да исчезнат, но Facebook украде и интегрираше […]

Прочитај повеќе

Веста која ја опседнува ИТ индустријата е како и зошто Facebook потроши 1 милијарда долари да го купи Instagram, апликација стартуван пред две години. Откако стана официјална вест не чувме многу коментари и објаснувања од основачите Кевин Систром и Мајк Кригер. Се до сега. Ко-основачот Кригер се појави на настан организиран од сервисот за наоѓање […]

Прочитај повеќе