Дали сте се запрашале колку е навлезен Facebook во вашите омилени сајтови? Неодамнешното истражување на Royal Pingdom  покажува дека во 10.000 водечки веб страни според Alexa, интеграцијата на Facebook е речиси 25 проценти. Заедно со споделувањето на содржини на друштвената мрежа оваа бројка се качува до речиси 49,3 отсто. Втора мрежа по присутност е Google+, +1 […]

Прочитај повеќе

WordOress е без сомневање најпопуларната платформа за блогирање и за друг вид на сајтови, вели Royal Pingdom чие истражување покажува дека 48 отсто од најпопуларните 100 блогови во светот ја користат оваа платформа, што е 16 отсто зголемување од пред три години. Ова се однесува на сите блогови кои се хостирани од WordPress и кои […]

Прочитај повеќе