Април можеби е најсуровиот месец, но она што Т. С. Елиот не знаел, е дека таквото нешто никако не се однесува на гејмерите кои по бројните мартовски игри, имаат нов месец за повторно губење во дигиталниот свет. Сурово или не, овогодинешниот април ќе ви дозволи одново да се запознаете не само со Bulletstorm: Full Clip […]

Прочитај повеќе

Со март доаѓа пролетта, а со пролетта еден куп игри кои ќе дадат сè од себе да ве одделат од сонцето и од физички контакти со вистински лица. За таа цел, конзолашите први потклекнаа на занесениот шепот на Horizon Zero Dawn. Наскоро по нив, Нинтендо ќе се обиде да ги импресионира сите останати и со […]

Прочитај повеќе

Nintendo сè уште има куп проблеми, пред се поради девелоперите кои се одлучија најголем дел од игрите за нивните конзоли да ги поместат за 2015 година, но сепак компанијата има неколку игри кои се култи за оваа конзола. Ова најмногу се однесува нa Mario, но и на Legend of Zelda која е една од најпопуларните […]

Прочитај повеќе

Во иднина ќе се намали играњето на видео игри на конзоли, предвидува основачот на Electronic Arts и 3DO, Трип Хокинс. Предвидувањето оди дотаму што г.Хокинс тврди дека во иднина на конзoли ќе играат хобисти. Тој отиде до таму што ги спореди играчите на видео игри на конзола со луѓето кои поседуваат приватни авиони. „Погледете ги авионите. […]

Прочитај повеќе

Иако се приближува гејмерскиот саем E3, се уште нема  никакви податоци  за најновата „конзола“, oдносно функционален прототип на Wii U на Nintendo.  Необјасниви, непрецизни и контракдикторни се податоците за карактеристиките на преносната конзола, а досега и цената на конзолата е изведена единствено од шпекулации и анализи на неколку гејминг портали. Според анализата на> Forget the box, материјалите потребни да […]

Прочитај повеќе