Summer Work and Travel Alumni Macedoniа го отвори аплицирањето за третата Start Up академијa за претприемачи. Се работи претрпиемачка обука преку која учесниците ќе научат за како да стартуваат бизнис, како да стигнат до инвеститори, како да креираат мрежа на контакти, и ќе научат да преговараат. Обуката трае 7 месеци во кои ќе има пет […]

Прочитај повеќе

Со искуство од странство и парична награда од владин натпревар, Петар Котевски ќе се обиде со својата новооснована компанија Камај Медиа да го освои светскиот пазар на видео игри. Неговиот бизнис план има најголем потенцијал од 104 пријавени од 23 града, вели комисијата на натпреварот за најдобра бизнис идеја од проектот „Фабрика на бизнис идеи“. […]

Прочитај повеќе