Не е никаквата тајна дека сме огромни фанови на Sonder. – епизодна игра од македонското студио КАМАi МЕДИА. Од 21 до 24 септември, илјадници гејмери од целиот свет ќе можат дополнително да се запознаат со играта преку десеттиот британски настан EGX. Имено, Sonder и уште седумнаесет други игри се дел од Leftfield колекцијата, добро познатата платформа […]

Прочитај повеќе

Од 25 до 27 јануари за прв пат во Македонија, ќе се одржи Global Game Jam, во организација на Македонска асоцијација за развивање игри –  МАГДА. На настанот, кој ќе се одржи во Скопје и Битола, се поканети сите ентузијасти преку работилница да научат како да креираат видео игри. Global Game Jam е најголем светски настан од […]

Прочитај повеќе

Со искуство од странство и парична награда од владин натпревар, Петар Котевски ќе се обиде со својата новооснована компанија Камај Медиа да го освои светскиот пазар на видео игри. Неговиот бизнис план има најголем потенцијал од 104 пријавени од 23 града, вели комисијата на натпреварот за најдобра бизнис идеја од проектот „Фабрика на бизнис идеи“. […]

Прочитај повеќе