ИТ министерот Иво Ивановски вели дека на Светскиот самит за информатичко општество во Женева, Македонија е оценета од страна на Обединетите Нации како една од најдобрите земји во светот кога станува збор за развој на широкопојасен интернет, високиот степен на застапеност и новата генерација на мобилни мрежи. Оваа е голема пофалба за „информатичкото општество“ како […]

Прочитај повеќе

Знам дека ви го привлековме вниманието со споменување на ACTA, но тоа што ИТ министерот Иво Ивановски во интервју за Радио Слободна Европа го спомена контроверзниот трговски договор не значи и дека мислеше на истиот бидејќи зборуваше за друга регулатива за заштита на корисничките податоци. ИТ министерот најави дека до крајот на годинава во Македонија […]

Прочитај повеќе