Стартапот WireOver сака на своите корисници да им обезбеди целосно безбеден трансфер на податоци. За разлика од Dropbox или Google Drive фајловите кои ги испраќате ќе добијат „end to end“ кодирање, а дури ниту WireOver нема да знае што испраќаат нивните корисници. Сервисот пред се е наменет за корисници кој секојдневно испраќаат големи фајлови преку […]

Прочитај повеќе

Берлинската Pipe е нова апликација која ви овозможува да префрлувате фајлови до 1 GB преку Facebook во реално време, без потреба да се инсталира дополнителен софтвер. Апликацијата користи технологија на Adobe за директна peer-to-peer (P2P) конекција за трансфер на податоци, и, според директорот Симон Хосел, наскоро ќе се појави и на Android и iOS уредите. […]

Прочитај повеќе

Два метра долгите Тhunderbolt кабли со USB на двата краја се направени од пластика и метал и ќе чинат 50 долари. Сега останува да си најдете Thunderbolt способен уред, односно MacBook Pro и iMac, или можеби некој од идните Маc компјутери.

Прочитај повеќе