Dropbox, еден од покул сервисите за складирање фајлови во облакот, само што најави дека ќе им дозволи на своите корисници да добијат 16 GB бесплатен простор, но само доколку ги повикаат пријателите. Dropbox ќе ви даде 500 MB (зголемено од 250 MB) за секој ваш пријател кој ќе се регистрира на сервисот на ваша покана. […]

Прочитај повеќе