Фондацијата е-Македонија на Македонски Телеком стартува проект за отварање на три е-училници преку кои ќе им се овозможи и на социјално загрозените граѓани бесплатно да научат компјутерски вештини. Во моментов се распишува тендер за кој да го спроведе проектот. Трите е-училници ќе бидат распределени во Скопје, и по еден во источна и западна Македонија. Во […]

Прочитај повеќе