Платформата која започна како продавница за постари и инди видеоигри Good Old Games, најави дека наскоро игрите ќе дојдат и на Linux. Компанијата на ова работи веќе подолго време, а најавените игри ќе пристигнат наесен. Според плановите најавени се 100 видеоигри со поддршка за Linux Mint и Ubuntu. Пред се станува збор за игри кои […]

Прочитај повеќе

Новогодишните празници се вообичаено време кога имаме повеќе слободно време за релаксација, за филмови и серии, и се разбира за видео игри и pwnage! Поради празниците, најголем дел од девелоперите и издавачите го користат овој период за да ги понудат своите наслови по намалени цени, а дел од игрите имаат навистина огромен попуст. Steam, како […]

Прочитај повеќе

Добри вести за сите обожаватели на постари игри. Good Old Games се враќа по кратката пауза. За тие што не се запознаени со GOG,  www.gog.com е платформа за дигитална продажба и зачувување на видео игри. Игрите кои ги продаваат се без заштита, а игрите ќе ви останат зачувани на GOG облакот  и во случај ако […]

Прочитај повеќе