Повеќе YouTube презентери, помеѓу кои е и најголемата YouТube ѕвезда PewDiePie земале пари од Warner Bros за позитивна критика на Middle Earth: Shadow of Mordor. Ова немаше да биде никаков проблем доколку презентерите објавеа дека станува збор за спонзорирана содржина, но наместо ова за рекламирањето не се зборуваше јавно. Случајот дојде до американската Федерална комисија […]

Прочитај повеќе

Македонските фирми кои тргуваат преку македонскиот онлајн маркет Market Konekt сега ќе може да се прошират и на пазарот во Бугарија. Продавачите и купувачите од двете земји ќе можат да споредуваат продукти и услуги и да ги одберат тие што се со најдобра вредност. „Преку MarketKonekt брзо, едноставно и со мали вложувања компаниите ја промовираат […]

Прочитај повеќе

RЗ Infomedia, компанијата која стои зад бизнис адресарот Златна Книга, стартува уште еден сервис со кој сака да ги поврзе потенцијалните купувачи со фирмите. MarketKonekt е објаснет како онлајн маркет преку кој фирмите можат да ги излистаат понудите, а корисниците ќе можат за кратко време да добијат информации за продуктите, услугите и фирмата која ги […]

Прочитај повеќе