Rovio ја надгради Angry Birds Space за iOS со уште 10 нови нивоа кои ќе треба да ги поминете во планетата на храната – Утопија. Оваа планета е исполнета со пуканки, колчиња и други слатки работи, а од блоковите од желе можете да ги одбивате вашите лути птици и да ги уништите лошите прасиња. Оваа […]

Прочитај повеќе

Со нов гејмплеј и нови оружја, не се ни сомневавме дека Angry Birds Space ќе биде хит. Играта ја сакат сите корисници на различни мобилни платформи. Но, не ни очекувавме овие резултати. Со 50 милиони симнувања за само 35 дена, Angry Birds Space сега е најбрзо симнувана мобилна апликација, а нејзината популарност ќе продолжи благодарение […]

Прочитај повеќе

Редизајнираните гневни птици, сега со нови моќи за битката со свињите сместена во Вселената, се симнати над 10 милиони пати за само 3 дена. Rovio ја сподели оваа статистика преку твит без да искоментира како се симнувањата распределени преку различните платформи: iOS, Android, декстоп компјутери. 10 million Angry Birds Space downloads in less than 3 […]

Прочитај повеќе

Уште едно продолжение од најпопуларната мобилна игра Angry Birds е достапна за симнување. Овој пат се работи за тепање свињи во Вселената, каде играчите за противник ќе ја имаат и гравитацијата. Angry Birds Space ќе има 60 нивоа, ќе се користат блиските планети и нивната гравитација за специјални удари, има скриени нивоа, и секако нов […]

Прочитај повеќе