Во гејмерската индустрија и продавање дигитални игри, Steam и понатаму е на врвот. Само во 2016 година, платформата на Valve има спечалено неверојатни 3.5 милијарди долари така што зема 30% од секоја продажба на игра, а ги дава останатите 70% на издавачите. Од друга страна, гејмерите не ги купуваат игрите навистина, туку само лиценци кои […]

Прочитај повеќе

Пред точно една година Брајан Фарго и inXile entertainment побараа 900.000 долари од фановите на играта Wasteland за да го изработат нејзиното продолжение. Фановите одговорија и донираа 2,9 милиони долари, што го охрабрија познатиот дизајнер на игри повторно да побара помош преку Kickstarter. Г. Фарго овојпат побара краудфондинг помош за римејк на уште една легендарна […]

Прочитај повеќе

Пред околу еден месец Тим Шејфер од Double Fine Adventures, го направи првиот чекор од долгиот пат на дизајнирање на потполно нова „Point & Click“ авантура. Бидејќи за овој жанр на игри нема голем интерес од издавачите Тим се реши преку Kickstarter да се обиде oвој проект да го финансира заедно со неговите фанови. Oколу […]

Прочитај повеќе